Puja

House blessing smallIn het Tibetaans Boeddhisme wordt veelvuldig gebruik gemaakt van puja’s. De puja is een gebedsritueel uitgevoerd tijdens speciale gelegenheden en voor specifieke wensen en doeleinden. De gebeden hebben een krachtige energie en zijn weldadig voor de geest.

Het Sanskriet woord puja wordt vertaald als behagen. Door een Puja te richten op een speciale godheden, Boeddha’s of Bodhisattva’s, creëren we een connectie met hen.

In bepaalde Puja’s worden uitgebreide  en gedetailleerde offergaven gemaakt om de verlichte wezens te behagen. Niet omdat de Boeddha’s en Bodhisattva’s graag giften ontvangen, maar omdat ze zich verheugen in de goedheid van de gever. Door hun te behagen creëert de sponsor grote verdienste die dan automatisch hun wensen vervult en negatief karma zuivert, de uiteindelijke veroorzaker van het specifieke probleem.

Met het uitvoeren van puja’s worden verdiensten verzamelt. Het verzamelen van verdiensten is een onmisbare factor voor het opruimen en pacificeren van een omgeving of persoon van obstakels en zorg voor vrede en harmonie. Het helpt een omgeving te bevrijden van plagen en verlengt de levensverwachting, het geluk en de voorspoed van haar bewoners.

Het heeft ook een positieve invloed op het verspreiden van de Dharma en het bevorderd de condities van een mediterende voor het ontwikkelingen van de voorwaarden die leiden richting de paden naar bevrijding en verlichting.

Agenda

woensdag 10 november 2021

19.30-22.00

Lezing over 'verandering'

Amsterdam

donderdag 11 november 2021

19.30-21.30

Medicijn Boeddha Puja

Geleenstraat 34-Amsterdam

zondag 14 november 2021

16.00-17.45

Lezing 'het levenswiel'

Yoga Tempel Haarlem