Medicijn

Medicijn boeddhaLezing over de Medicijn Boeddha en het zingen van zijn mantra.

De Tibetaanse geneeskunde  beschrijft hoe de oorzaak van alle ziekten kan worden teruggevoerd naar onderliggende psychische belemmeringen, veroorzaakt door  emoties en onwetendheid. De  beoefening van de meditatie op de Medicijn Boeddha, activeert de genezende krachten die onszelf maar ook anderen kunnen genezen.

The historische Boeddha, Sakyamuni, omschrijft de Medicijn Boeddha als een verlicht wezen met de speciale vermogens voor heling en genezing. Zijn zegening brengt ons weer in contact met onze eigen innerlijke vrede en harmonie.

De beoefening is niet alleen krachtig voor de ultieme genezing van onze spirituele ziektes, maar ook voor het oplossen van allerlei wereldse problemen, het vinden van een baan, bij ziekte of overlijden, succes in zaken en om uiteindelijk geluk en vrijheid van het lijden te krijgen.

Tulku Sonam Choedup Rinpoche zal ons tijdens deze lezing meer vertellen over deze krachtige Boeddhavorm en gezamenlijk zullen we de mantra van de Medicijn Boeddha zingen.

De korte versie van de mantra:

TAYATA OM BEKANDZE BEKANDZE
MAHABEKANDZE RADZA SAMUDGATE SOHA

De Medicijn Boeddha zit in meditatie en houdt een bedelnap vast die gevuld is met vitaliserende nectar. In zijn rechterhand houdt hij de pit van de myrobalan plant, die effectief is voor zowel geestelijke als fysieke aandoeningen.

Agenda

vrijdag 18 oktober 2019

19.30-21.30

Medicijn Boeddha bekrachtiging

Zen Shiatsu Opleiding - Amsterdam

zondag 20 oktober 2019

10.00-13.00

Lezing: Positieve Zingeving

Ouderkerk a/d Amstel

zondag 27 oktober 2019

14.00-16.00

Lezing - Leven in vertrouwen

Yoga Tempel - Haarlem